VIDEO Viitura de pe Slănic a luat poduri și vehicule de mare tonaj. Un drum județean s-a surpat pe o porțiune de trei metri

O ploaie torențială care a durat aproximativ o oră a dus la creșterea debitului râului Slănic la cote inimaginabile. Două sate din Lopătari, Terca şi Ploştina, au rămas izolate după ce puhoiul de apă a rupt două drumuri comunale, a avariat podețe, iar un drum judeţean s-a surpat pe o porţiune de 3 metri. 

Volumul precipitaţiilor în zonă a atins 90 de litri pe metru pătrat. Râul a ieșit din matcă și a măturat tot în calea sa de la poduri, punți, treceri amenajate pe tuburi, la cotețe de animale și chiar mașini de mare tonaj. Au fost mișcate din loc două rabe și camioane încărcate cu lemne.

Viitura produsă pe râul Slănic a spulberat un podeț de trafic ușor și o punte pietonală. Trecerile peste râu amenajate pe tuburi au fost luate. Peste 400 de oameni din localităţile afectate aşteaptă acum ajutorul autorităţilor, după ce apa ieşită din matcă a luat cu el zeci de animale cu grajduri cu tot.

Viitura, care s-a produs pe râul Slănic, din cauza unei ploi puternice, a afectat şi câteva treceri peste râu amenajate pe tuburi în localitatea Vintilă Vodă. Efective de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și de la Prefectură monitorizează situația.

Fii Reporter