joi, 30 noiembrie, 2023

VIDEO Vești bune pentru locuitorii comunei Vadu Pașii: principalele proiecte ale primăriei prind contur

VIDEO Vești bune pentru locuitorii comunei Vadu Pașii: principalele proiecte ale primăriei prind contur

Facebook
Twitter
Email
Lucrările la Podul Vadu Pașii ar putea începe în decembrie 2015. Primarul din comuna de pe malul stâng al râului Buzău, Virgil Suditu, spune că are toate datele să creadă în acest termen, întrucât majoritatea autorizațiilor au fost obținute. Redeschiderea podului rutier este unul dintre obiectivele pe care primarul din Vadu Pașii se încăpățânează să le finalizeze în mandatul său.

Autoritățile atât cele județene, cât și cele din Vadu Pașii, spun că șantierul va fi organizat în ultima lună din acest an, iar intervenția propriu zisă la structura podului ar putea demara încă din primele zile ale anului viitor. Reprezentanţii Consiliului Judeţean au alocat fonduri suplimentare, iar acum se lucrează la proiectul lucrării.
 
”Prin realizarea acestui obiectiv va fi satisfăcut interesul atât al cetățenilor din Vadu Pașii cât și al celor de pe vale, din Săgeata, Robeasca, Cochirleanca, zonă cu aproximativ 10.000 de locuitori. Deja s-a intrat în linie dreaptă pentru că s-a obținut autorizația de construire iar din decembrie vor începe lucrările în ritm masiv la această investiție pe care abia aștept să o văd începută iar oamenii să capete încrederea că va fi finalizată. S-au realizat studiile necesare obținerii tuturor avizelor. Deja s-a obținut avizul de la Ministerul Culturii și acum, recent, s-a obținut autorizația de construire”, a declarat Virgil Suditu, primarul comunei Vadu Pașii.
 
Costurile pentru reabilitarea podului sunt estimate la circa 10 milioane de euro. Lucrările vor permite reluarea traficului pe podul rutier de la Vadu Paşii pentru toate categoriile de vehicule.
 
Redeschiderea podului rutier este unul dintre obiectivele pe care primarul din Vadu Pașii, Virgil Suditu, vrea să le finalizeze pe durata mandatului său. Prioritate au avut și au în continuare investițiile în infrastructura rutieră din toate satele. Au fost asfaltate drumuri de interes comunal și s-au fost balastat mai multe drumuri sătești.
 
”Drumul pe care suntem acum a fost primul drum asfaltat în perioada mandatului meu și a căutat să lege drumul județean cu drumul comunal de jos și intermediar să facem legătura cu biserica satului unde majoritatea oamenilor își programează întâlniri de sărbători sau cu ocazia altor evenimente. Valoarea investiției este sub 100.000 de euro, pentru că este realizată cu bani din bugetul local. Urmează acum îmbunătățiri pe margini, cu șanțuri, cu podețe și alte anexe la drumul respectiv. Mai este drumul din Stăncești, tot de interes local, care face de asemenea legătura între drumul comunal și drumul județean. Face legătura cu dispensarul uman, grădinița de copii și la final biserica Stăncești. Oamenii au fost foarte mulțumiți de schimbarea condițiilor de acces . Mulți au zis că nu au văzut drum asfaltat la ei nici pe perioada lui Ceaușescu”, a declarat Virgil Suditu.
 
Virgil Suditu mai spune că în strategia pentru dezvoltarea localității, proiectele dedicate copiilor și tineretului sunt extrem de importante. Unul dintre acestea este crearea unei moderne baze sportive, în care să aibă acces atât elevii școlii din Vadu Pașii cât și tinerii din localitate.
 
”Lucrările la bază sportivă pe care am început-o în 2013 sunt în derulare. Am ajuns deja la jumătatea proiectului. Sper ca după aprobarea programului de achiziții la nivel de consiliu local  să asigurăm desfășurarea în continuare a lucrărilor care presupun montarea stâlpilor de susținere, apoi montarea prelatei. Asigurăm astfel condiții pentru tineretul din sat dar și pentru elevii școlii generale Vadu Pașii, în cadrul orelor de educație fizică. Pe parcurs, vor veni și celelalte școli pentru activități extrașcolare. Se poate vedea că avem asigurate și vestiare unde elevii se pot schimba, se pot spăla după meciuri”, a declarat Virgil Suditu.
 
Alte investiții propuse și realizate în mandatul primarului Virgil Suditu sunt pavarea aleii spre Căminul Cultural, modernizare teren fotbal Vadu Pașii (gard și cabine), extinderea rețelei de apă în satele Focșănei și Gura Câlnăului și extinderea retelei electrice în satele Blăjani și Focșănei.
 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.