VIDEO Urşii ies din păduri şi atacă gospodăriile din comuna Colţi

Teroare în zonele de deal din judeţul Buzău din cauza urşilor. Sălbăticiunile ies din păduri şi dau năvală aproape în fiecare noapte în gospodăriile localnicilor. Urşii sfârtecă tot ce găsesc în grajduri iar oamenii se tem însă că şi viaţa lor este în pericol. Sătenii se plâng că deşi autorităţile judeţene sunt la curent cu pericolul cu care se confruntă de aproape un an, nimeni nu împuşcă sălbăticiunile şi mai mult oamenii aşteaptă în zadar despăgubirile de la stat.

Ultimul atac s-a produs azi noapte la două gospodării din Comuna Colţi. Un urs a distrus un coteţ şi un grajd apoi a omorât doi porci de peste 100 de kg.Disperaţi sătenii au ieşit pe uliţie înarmaţi cu topoare şi furci, însoţiţi de câini în speraţa că auzind zgomot puernic, ursul va fugi.
Dragna Ileana locuieşte în satul Colţi iar ursul i-a intrat în curte, a rupt gardurile şi apoi i-a atacat porcul din coteţ pe care ulteior l-a şi omorât. La nici doi kilometri distanţă,în cătunul Valea Cireşului, ursul alungat de zgomotul sătenilor a intrat într-o altă gospodărie unde a mai omorât un porc.

Localnicii se simt neputincioşi în faţa pericolului şi se tem să mai iasă din casă. Atacuri ale urşilor au fost semnalate zilele trecute şi în oraşul Pătârlagele dar şi în comuna Cozieni unde au fost omorâţi trei măgari.

Ministerul Mediului a dat derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării dar până acum niciun urs nu a fost capturat sau împuşcat pe raza judeţului Buzău.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI