VIDEO Turmă de oi și capre, spulberată de tren, la Vadu Pașii. Ciobanul a murit

Masacru pe calea ferată, în localitatea buzoiană Vadu Pașii. Un cioban și turma sa au fost surprinși pe calea ferată de un tren iar în urma impactului, peste 30 de oi și capre au fost omorâte. Disperat să-și salveze animalele, ciobanul s-a dezorientat și a ajuns chiar el victimă accidentului feroviar.

Dezastrul s-a produs marți seară, pe raza localității Vadu Pașii. Mai multe oi dintr-o turmă care păștea lângă liniile de cale ferată au ajuns în fața trenului Regio care plecase din Buzău către Mărășești, Vrancea. Ciobanul s-ar fi repezit să alunge animalele de pe calea ferată, însă gestul său s-a dovedit a fi fatal.

Locomotiva trenului a făcut prăpăd în turma de oi și l-a accidentat grav și pe cioban. Când au ajuns echipajele de la SMURD și Ambulanță, bărbatul era în comă. Manevrele de resuscitare au fost în zadar, astfel că salvatorii au fost nevoiți să declare decesul victimei.

Identitatea ciobanului este încă necunoscută. Sătenii din Vadu Pașii spun despre el că se numea Grigore, avea în jur de 55 de ani și că mai tot timpul era băut.

În urma accidentului feroviar, au murit aproximativ 35 de oi și capre, care aparțineau localnicilor din sat. Circulația feroviară a fost oprită o oră, cât a durat ancheta polițiștilor și curățarea terasamentului de cale ferată.

Fii Reporter