duminică, 28 aprilie, 2024

VIDEO Tragedie la Amaru! O bătrână și fiul său, găsiți fără suflare în beciul casei

VIDEO Tragedie la Amaru! O bătrână și fiul său, găsiți fără suflare în beciul casei

Facebook
Twitter
Email

A început sezonul intoxicaţiilor cu dioxid de carbon, de la must. În comuna buzoiană Amara, o bătrână şi fiul ei au fost găsiţi fără suflare în beciul propriei locuinţe, omorâţi cel mai probabil de gazele emanate de strugurii intraţi în proces de fermentaţie. Tanti Jana şi fiul ei, Ion Ionescu, locuiau singuri în gospodăria din localitatea Amaru şi erau apreciaţi în comunitate pentru că erau foarte harnici. Tocmai îşi culeseseră via din curte şi erau mulţumiţi de recolta de struguri. Au făcut însă imprudenţa de a depozita butoaie în beci, unde în două zile s-a acumulat o cantitate foarte mare de dioxid de carbon.

Concentraţia de gaze a doborât-o mai întâi pe bătrână, apoi pe fiul ei, care cel mai probabil venise în beci pentru a-şi salva mama.

Întreaga comunitate din Amaru a primit cu uimire vestea morţii celor doi localnici. Ei spun că în această perioadă, după culesul viei, există riscul intoxicării cu dioxid de carbon în orice gospodărie, dacă nu sunt respectate nişte condiţii de bază.

Bătrâna avea 70 de ani, era văduvă şi locuia cu unul dintre băieţii ei, în vârstă de 49 de ani. Poliţiştii care anchetează împrejurările morţii celor doi nu au dubii cu privire la cauza morţii lor.

Cele două cadavre au fost transportate la Serviciul Medico Legal, pentru necropsie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.