sâmbătă, 20 iulie, 2024

VIDEO Incredibil! Toţi locuitorii unei comune din Buzău riscă să fie executaţi silit

VIDEO Incredibil! Toţi locuitorii unei comune din Buzău riscă să fie executaţi silit

Facebook
Twitter
Email

Neplata la timp a impozitelor locale duce la executare silită. Asta au aflat locuitorii comunei buzoiene Vadu Paşii, care nu şi-au mai plătit dările către stat de mai bine de 10 ani. Aproape 80% dintre locuitori au de plătit acum sume uriaşe către bugetul local. Actualul primar dă vina pe fostul edil, care nu a trimis somaţii de plată către rău platnici. Acum datoria se ridică la peste 2,6 milioane de lei. Oamenii din Vadu Paşii au datorii către stat vechi de mai bine de 10 ani, iar şansa ca banii să fie recuperaţi este destul de mică, pentru că cei mai mulţi rău-platnici sunt pensionari. Abia acum casierii au început să bată din poartă-n poartă.

Cea mai mică sumă datorată este de 1.000 de lei, în timp ce proprietarii de terenuri agricole trebuie să plătească şi câte 5.000 de lei. “O o să plătim. Ce ne credeţi bătuţi în cap? Ştim că avem de dat dar n-avem capital. Şi ce vi se pare 2600 de lei o sumă prea mare? Alţii au de plătit sute de mii şi nu-i mai dau”, a declarat Ion Neacşu, un sătean dator.

În această situaţie sunt 3.000 de locuitori, adică peste 80 la sută din populaţia plătitoare de taxe şi impozite a comunei. Primarul din localitate îl acuză pe fostul edil că în timpul mandatului nu a făcut nimic pentru a-i determina pe aceşti oameni să îşi plătească datoriile.

Situaţia trenează de aproape 10 ani. “Am trimis încasatorii să informeze datornicii că sumele sunt scadente şi riscă să fie executaţi silit. De vină este fosta conducere care a tolerat ani de yile această situaţie anormală. Cu aceşti bani am putea să facem canalizare sau să băgăm gaze. Sperăm ca lumea să înţeleagă şi să plătească” a declarat Virgil Suditu, primarul comunei Vadu Paşii.

Autorităţile locale au început deja să trimită somaţii de plată oamenilor, iar dacă nu îşi vor achita datoriile, vor face demersuri pentru ca aceştia să fie executaţi silit.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.