vineri, 23 februarie, 2024

VIDEO Sute de localnici din Lopătari, rămași fără unicul mijloc de transport în comun. Drumul a devenit impracticabil

VIDEO Sute de localnici din Lopătari, rămași fără unicul mijloc de transport în comun. Drumul a devenit impracticabil

Facebook
Twitter
Email

Localnicii din satul Plaiul Nucului, comuna buzoiană Lopătari, amenință că vor bloca drumul care leagă localitatea de Buzău dacă autoritățile județene nu vor repara drumul. Acesta a devenit impracticabil, din cauza traficului greu din zonă. Comunitatea a luat foc după ce a aflat că singurul microbuz care asigura transportul public nu mai circulă.

Drumul județean 203 K străbate județul Buzău de la est la nord. În comuna Lopatari, pe o lungime de 13 kilometri, între satele Luncile și Plaiul Nucului, șoseaua nu a fost niciodată asfaltată ci acoperită doar cu balast.

Din cauza traficului greu din ultima perioada în drum au apărut gropi și chiar șanțuri care sunt un coșmar pentru autoturisme și microbuze. Mai grav este că, în cazul ivirii unor urgențe, accesul salvatorilor este aproape imposibil.

Singurul microbuz care asigura de șapte ani transportul public spre municipiul Buzău nu mai circulă începând de miercuri. ”Din cauza mașinilor de mare tonaj care frecventează zona, soliditatea drumului nu mai permite accesul și nu mai pot efectua cursa”, a declarat Adelin Voica, transportator.

Președintele interimar al PLUS Buzău, Mihai Moraru, a sărit și el în apărarea primarului din Lopătari.

El a acuzat atât transportatorul pentru situația creată cât și Consiliul Județean Buzău, care nu ar rezolva rapid situația traficului greu, care distruge de mulți ani căile de acces din această zonă.

La aflarea veștii că vor rămâne și fără transport public, sătenii din Plaiul Nucului s-au revoltat pe indiferența autorităților. Ei amenință cu blocarea drumului județean dacă autoritățile nu refac infrastructura rutieră.

Conducerea comunei a făcut nenumărate demersuri la administratorul drumului, Consiliul Județean. La rândul lor, autoritățile județene dau asigurări ca drumul va fi reparat.

Drumul 203 K a întrat în reabilitare cu fonduri europene în urma cu câțiva ani. Lucrările se fac însă pe tronsoane iar pentru fiecare porțiune se fac licitații separat atât pentru proiectare cât și pentru execuție.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.