marți, 26 septembrie, 2023

VIDEO Străini prinși în trafic pe un drum din Bărăgan, cazați la spitalul Smeeni

VIDEO Străini prinși în trafic pe un drum din Bărăgan, cazați la spitalul Smeeni

Facebook
Twitter
Email

Satele din Bărăgan sunt extrem de vulnerabile la capriciile vremii, comuna buzoiană Smeeni fiind una dintre primele localități buzoiene izolate, prin închiderea drumurilor DN 2C Costești – Slobozia și DJ203D Buzău – Maxenu – Smeeni.

Mai mulți șoferi, români și străini, care au fost prinși de vremea rea între localități, au fost nevoiți să ceară ajutorul autorităților. Potrivit primarului localității Smeeni, Andrei Ion, un caz special a fost semnalat între satul Moisica și Albesti.

Un cetățean libanez prins în trafic pe raza comunei Smeeni a rămas cu autoturismul captiv într-un morman de zăpadă. A încercat să se întoarcă în prima localitate, Albești, însă pe drum, din cauza viscolului și a efortului, a leșinat, fiind găsit de câțiva cetățeni, după câteva zeci de minute, aproape înghețat.

A fost adus de urgență la Spitalul din Smeeni, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Deoarece se afla în stare de șoc, s-a cerut ajutorul unui echipaj al Ambulanței pentru a-l transporta la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza drumurilor închise, pacientul va înnopta cel mai probabil, la spitalul Smeeni, starea lui îmbunătățindu-se între timp.

 

Tot la spitalul din Smeeni au fost cazați peste noapte și câțiva cetățeni ucraineni, prinți de vremea rea pe raza localității, dar și șase cetățeni de etnie romă, printre care și copii, din Salaj. Autor Răzvan Nicula

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.