VIDEO Șoferii și pasagerii autoturismelor blocate în nămeți, la Smeeni, au fost salvați de agenții de poliție și duși la Spitalul din Smeeni

Alerta de viscol și ninsori abundente a închis DN2C si DJ 203D, iar câțiva șoferi au rămas în miez de noapte cu mașinile blocate în troienele de zăpada care pe alocuri ajungeau la un metru si jumătate. Printre cei salvați este și o familie din Smeeni, care s-a aventurat în miez de noapte cu un autoturism, în ideea de a ajunge cu treburi urgente în municipiul Buzău.

Inconștiența lor putea să-i coste scump, însă din fericire au fost opriți din drumul lor de un filtru al Poliției Rurale din Smeeni.

La scurt timp după ce polițiștii i-au întors din drum pe cei ce voiau să se aventureze printre nămeți către Buzău, un apel primit la 112 anunța faptul ca la ieșirea din satul Bălaia, pe DN2C, doua mașini în care se aflau trei tineri au rămas blocate în zăpadă. Polițiștii au plecat imediat să le sară în ajutor, găsindu-i la 1,5 km. de ieșirea din sat, acolo unde zăpada fusese deja troienita în jurul mașinilor.

Într-unul dintre autoturisme se aflau doi tineri din localitatea Brădeanu, care încercau să ajungă acasă. Aceștia veneau de la serviciu, din municipiul Buzău, și au spus că până la ieșire din Gheraseni s-a putut circula. În apropiere de Bălaia au rămas blocați în nămeți.
La 500 de metri în spatele lor, un alt tânăr ce venea de la serviciu a fost nevoit și el să-și abandoneze autoturismul în mijlocul câmpului.

Toți trei au fost preluați de echipajul Poliției Rurale Smeeni, pentru a-i duce la Spitalul din Smeeni, unde au rămas cazați peste noapte.

VIDEOREPORTAJUL INTEGRAL – Răzvan Nicula, smeeni.com 

Fii Reporter