miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO Satele din Bărăgan, scoase rând pe rând din izolare. Oamenii au ieșit cu lopețile la deszăpezire

VIDEO Satele din Bărăgan, scoase rând pe rând din izolare. Oamenii au ieșit cu lopețile la deszăpezire

Facebook
Twitter
Email

Odată cu potolirea vântului, utilajele de deszăpezire si-au făcut apariția pe DN 2C și DJ2013D, care au fost închise circulației rutiere din cauza viscolului. Sătenii din Bărăgan, greu încercaţi de iarna severă, au început lupta cu stratul de omăt, care pe alocuri măsoară aproximativ 20-30 de cm grosime. Oamenii și-au luat lopețile și au trecut la eliberarea căilor de acces de prin gospodării și în fața porților.

La orele amiezii, utilajele de deszăpezire a celor de la Drumurile Naționale se luptau cu nămeţii pe DN2C. Primarul localitatii Gherăseni a fost primul care a reușit să intre în cel mai apropiat dintre satele înzăpezite, ajutat de un buldoescavator. Același utilaj a pornit si către localitatea Brădeanu, pe DJ203D, în încercarea de a elibera și acest tronson de drum.

Sătenii care n-au avut curaj să se lupte cu frigul şi nămeţii au apelat la ”profesionişti”. Unii dintre tineri profită la maximum de pe urma zăpezii, încercând să mai câștige câțiva zeci de lei de la cei mai în vârstă, care nu au posibiltatea să scape de zăpada din gospodarii.

Printr-un mesaj pe Facebook, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că toate drumurile județene au fost redate traficului. ”Toate drumurile judetene au fost redeschise circulatiei! De asemenea, angajații Electrica erau la datorie și lucrează pentru rezolvarea tuturor problemelor apărute în urma viscolului și ninsorii!”, a declarat Neagu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.