vineri, 12 iulie, 2024

VIDEO Sărbătoarea vinului în localitatea Pietroasele. Zeul Bachus a defilat într-un car alegoric

VIDEO Sărbătoarea vinului în localitatea Pietroasele. Zeul Bachus a defilat într-un car alegoric

Facebook
Twitter
Email

Sărbătoarea a fost deschisă, duminică după amiază, de Zeul vinului, care le-a adus pe fete și strugurii într-o căruță trasă de boi. Pe muzică, chiuituri și cu încurajări din partea spectatorilor, fetele au dat gata într-o clipită strugurii din mustitoare. Din peisajul de sărbătoare nu au lipsit terasele cu mititei la grătar sau standurile cu vin și struguri dar și chefliii rumeni în obraji după atâtea degustări.
Aflat în inima podgoriei Dealul Mare, localitatea Pietroasele este renumită deja la nivel național ca fiind locul unde se produce cel mai aromat vin de tămâioasă din țară.

“Tămâioasa de Pietroasele” este catalogat de oenologi drept cel mai aromat sortiment din clasa tămâioasei româneşti, avantajul fiind generat de poziţia geografică a versanţilor pe care sunt înfiinţate culturile de viţă-de-vie. Mai precis, dealurile de curbură sunt însorite de dimineaţa şi până la apus iar calcarul din sol, înfierbântat în timpul zilei, degajă căldură şi noaptea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.