miercuri, 21 februarie, 2024

VIDEO S-au împărțit pumni și picioare, după alegerile de duminică din localitatea Vâlcelele

VIDEO S-au împărțit pumni și picioare, după alegerile de duminică din localitatea Vâlcelele

Facebook
Twitter
Email

Trei persoane au ajuns la spitalul din Râmnicu Sarat după ce au fost bătute de susținătorii candidatului care a câștigat cele mai multe voturi. Polițiștii au deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe iar cele șapte persoane implicate în scandal au fost amendate contravențional.

După ce au fost numărate voturile la Vâlcelele, fiecare tabără de susținători s-a retras: unii pentru a sărbători victoria, ceilalți înfrângerea.

Spre dimineață, trei dintre susținătorii candidatului care a pierdut s-au retras către locuințe. Pe drum, au fost opriți de un grup de alegători ai primarului reales și luați la bătaie. Una dintre victimele agresiunii a ajuns la spital cu salvarea chemată de mama sa.

Ceilalți doi bărbați bătuți de susținătorii primarului au mers și ei ulterior la spital pentru îngrijiri medicale.

Deși toată pe parcursul întregii zile alegerile au fost supravegheate de polițiști, azi-noapte când ar fi trebuit să aplaneze un eventual conflict, oamenii legii au ajuns abia după ce a fost apelat numărul unic de urgență 112.

Au fost trimise echipaje de mascați și jandarmi. Unul dintre susținătorii candidatului care a pierdut susține că a fost lovit și de polițiști.

Localnicii spun că primarul care sărbătorea la o terasă victoria avea datoria să intervină pentru aplanarea conflictului.

La Vâlcelele s-a desfășurat ieri turul doi de alegeri între candidatul PSD adică fostul primar Dumitru Spiță și un fermier din partea UNPR, Liviu Bărăgan.

Parchetul a mai deschis săptămâna trecută un dosar penal. Sunt cercetate 11 persoane pentru fals, uz de fals și fals în declarații, după ce 90 de persoane și-au făcut vize de flotant.

Candidatul care a pierdut spune că va depune în cursul zilei la Biroul electoral Județean o contestație privind rezultatul alegerilor. La rândul lor, victimele scandalului de azi-noapte vor depune plângeri împotriva agresorilor după ce vor obține documentele medico-legale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.