VIDEO Prima zi de școală la Vadu Pașii. Elevii au început cursurile într-o clădire reabilitată cu 1 milion de euro

În timp ce multe unităţi de învăţământ din ţară n-au nici măcar autorizaţie de funcţionare la Vadu Pașii condiţiile din clase sunt chiar mai bune decât la multe şcoli de la oraș.

Au fost emoții mari astăzi în satul Vadu Pașii, printre părinți, elevi și profesori, care cu mic cu mare, au inaugurat școala reabilitată recent, cu 1 milion de euro.

Cei aproape 400 de elevi din satul Vadu Paşii au fost înrâmpinați luni la cursuri într-o clădire bine îngrijită şi cochetă după ce școala a fost modernizată prin efortul autorităților locale și a Consiliului Județean Buzău.

Chiar dacă se află în mediul rural, şcoala are centrală termică proprie iar sălile de clasă au mobilier și toalete noi, parchet în clase și holuri mari,demne de invidiat.

“Am dat o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii. Acum putem spune ca avem condiții bune cu care să concurăm cele mai bune şcoli din judeţ . Ne-am propus ca elevii noştri să înveţe bine ca să poată termina cele mai bune licee şi facultăţi din România”, ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

Profesorii care predau la Vadu Paşii spun că au venit cu drag la şcoală după ce au vazut că lucrurile s-au schimbat radical.

“Este o școală modernă iar dotările pe care le-am primit sunt chiar mai bune decât la oraş . La noi copiii primesc mai multă atenţie din partea învăţătorilor şi profesorilor şi n-au altceva de făcut decât să înveţe.” ne-a declarat Viorica Rotărescu, directorul Şcolii din satul Vadu Paşii.

Primarul din Vadu Paşii mai spune că, în ciuda apropierii de Buzău, părinţii preferă să-şi lase copiii la şcoala din localitate ”Cu ani în urmă devenise o o modă să-ţi duci copilul să înveţe la Buzău însă acum lucrurile s-au schimbat.Imaginile vorbesc de la sine ” a mai spus edilul localităţii, Gheorghe Firon.

La deschiderea anului şcolar 2019-2020, în țară sunt mii de clădiri neautorizate sanitar şi câteva sute autorizate parţial iar multe din ele nu au aviz sau autorizaţie pentru securitatea la incendii.

Fii Reporter