joi, 18 aprilie, 2024

VIDEO Pisică salvată dintr-o fântână în care a fost captivă peste două săptămâni

VIDEO Pisică salvată dintr-o fântână în care a fost captivă peste două săptămâni

Facebook
Twitter
Email

Pompierii de la ISU Buzău au intervenit, duminică seară, în Smeeni, satul Sălcioara, după ce tatăl unui băiat de 11 ani a sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a anunța că o pisică este căzută într-o fântână părăsită.

Locuitorii spun că strigatele disperate ale pisicii s-au auzit timp de două săptămâni, însă nimeni nu a avut curajul să sune autoritățile, crezând că vor fi luați în râs, scrie smeeni.com.

La insistențele copilului, salvatorii s-au deplasat la fața locului și, după o oră de eforturi, au reușit să ademenească pisica și să o scoată teafără la suprafață.

Misiunea de salvare a fost una dificilă din cauza gunoaielor și crengilor care blocau accesul în fântână. Aceasta era adâncă de 15 metri, iar pisica era îngrijorător de slăbită, după două săptămâni de izolare și înfometare.

În timp ce pompierii se luptau să o scoată la suprafață, un localnic, aflat în stare de ebrietate, (coincidenta a făcut să poarte numele Sfântului Gheorghe) a declarat că a fost el cel care a hrănit pisica timp de două săptămâni, dându-i mâncare și apă prin intermediul unei galeti.

Bărbatul a mai spus că cineva a aruncat pisica în fântână și că el a vrut să se coboare pentru a o salva, însă nu a avut susținerea vecinilor săi. La finalul operațiunii, pisica a fost adoptată de familia băiatului care a sunat la 112.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.