VIDEO Paul Danciu, tânărul fără brațe din Mărăcineni, a avut ambiția de a merge la votare și de a introduce singur buletinul de vot în urne

Demonstrație de civism, din partea unui tânăr încercat de soartă, în ziua votului. Buzoianul Paul Danciu, în vârstă de 33 de ani, a vrut să-și exercite dreptul la vot chiar dacă nu mai are brațe, de când a suferit un grav accident.

Pentru Paul Danciu, un tânăr fără mâini, din comuna buzoiană Mărăcineni, exercitarea dreptului la vot este sfântă. Merge la urne, de fiecare data când este chemat să își aleagă fie primarul, fie președintele sau parlamentarii. Asta, chiar dacă infirmitatea îl supune unui șir întreg de provocări.

Paul a mers la secția de votare din Mărăcineni, cea mai apropiată de domiciliu, și a solictat să-și exprime votul, cu ajutorul minim al soției. Ambițios, Paul Danciu a ținut buletinele în dinți și le-a introdus în urne. Tânărul a vrut să dea dovadă că dacă ne pasă nimic nu ne poate împiedica să ne alegem viitorul.

”Am votat cu gândul că ceea ce va veni va fi și spre binele meu. Am nevoie de niște proteze, ca să pot fi și eu un o normal. Până acum mulți au promis dar nimeni nu s-a ținut de cuvânt. Peste un miliard de lei vechi costă protezele iar pentru mine este imposibil. Fără soție nu cred că mă descurcam azi, la votare”, ne-a spus Paul Danciu.

Paul Danciu are 33 de ani și trăieşte o tragedie care pe mulţi oameni i-ar dărâma. A rămas fără ambele mâini, în urma unui accident care l-a lăsat infirm pe viaţă, de la vârsta de 12 ani.

Nu se poate bucura nici de sprijinul părinților, ambii murind într-un accident de tren. În timp, Paul a învăţat să utilizeze telefonul și calculatorul cu ajutorul picioarelor şi cu gura. Deşi tânărul fără mâini se află în grija soției, cunoscuții spun că cel mai nepreţuit ajutor pentru Paul ar fi nişte proteze speciale care i-ar asigura independenţa.

Fii Reporter