VIDEO O viitură pe râul Râmnicu Sărat a măturat un pod de tuburi, izolând rutier 500 de săteni din Bisoca

La Buzău plouă de marți dimineață iar cantitățile mari de apă acumulate pe cursurile de apă au generat deja pagube. Un pod de tuburi care leagă satul Pleși de Bisoca a fost rupt de o viitură formată pe râul Râmnicu Sărat.

Din această cauză, în localitatea Pleși nu se poate ajunge acum decât pe o punte suspendată. Potrivit primarului din Bisoca, Florin Stemate, din cauza debitului mare al râului Râmnicu Sărat, care a rupt din mal, este afectat și o porțiune din drumul comunal.

Codul Portocaliu de inundații pentru râul Râmnicu Sărat a fost prelungit până joi dimineață, la ora 8. De asemenea, până mâine, la ora 21, este în vigoare un Cod Galben de inundații pentru râul Buzău, bazin superior și afluenți.

Județele Buzău și Vrancea se află sub Cod portocaliu de inundații miercuri, în intervalul orar 9.35 – 18.00, potrivit unei avertizări hidrologice pentru efecte imediate emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor București (INHGA).

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Râmnicu Sărat — bazin superior și afluenți, județele Buzău și Vrancea”, se arată în avertizarea INHGA.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI