VIDEO O familie cu cinci copii, din Smeeni, a fost la un pas să moară în incendiul care le-a cuprins casa

O familie numeroasă, cu cinci copii, din comuna buzoiană Smeeni şi-a văzut agoniseala de-o viaţă distrusă de un incendiu produs ca din senin în podul locuinței. Proprietarii aveau depozitați acolo zeci de baloti de lucernă uscată care imediat au fost cuprinși de flăcări.

Focul a izbucnit în bucătăria soților Bucur chiar în momentul în care familia se pregătea să mănânce. O scânteie provenită de la o sobă din pământ cu plită din bucătărie ar putea fi cauza producerii incendiului.

Sătenii, alertați de focul ce amenința și locuințele învecinate, s-au mobilizat și până la sosirea pompierilor voluntari de la Primăria din Smeeni au încercat să stăpânească flăcările cu câteva furtune de apa conectate la sistemul public de alimentare a localității.

La scurt timp au sosit autospeciala primăriei din localitate și două autospeciale de la ISU Buzău, care au localizat flăcările și le-au stins în circa o oră.

La fața locului au sosit și un echipaj SMURD, precum si unul al Ambulantei, care au fost nevoiți sa acorde îngrijiri medicale celor doi soți, care la vederea flăcărilor, au făcut un atac de panică.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, cei cinci copii fiind scoși din locuință la timp de către vecini.

Familia afectate de incendiu, în miez de noapte, familia Bucur a primit si un ajutor de urgenţă din partea primăriei, constând în alimente și apă potabilă.

Fii Reporter