VIDEO Noul pod de la Vadu Pașii prinde contur. Primul tablier a fost ridicat cu macarale uriașe

Noul pod peste râul Buzău prinde contur. Macarale uriașe ridică pe piloni primele tăbliere grele de câteva zeci de tone.

De anul viitor, podul construit între Buzău și Vadu Pașii va deveni o alternativă la traversarea râului Buzău pentru mașinile de pe ruta București – Moldova.

Șantierul podului de la Vadu Pașii execută una dintre etapele cele mai complexe ale lucrării.

Muncitorii montează primul tronson metalic al podului, spre malul dinspre orașul Buzău.

Operațiunea se va muta, în următoarele săptămânii, pe porțiunea aflată acum în dreptul cursului de apă.

După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului, executată cu macarale de mare tonaj, urmează ca muncitorii să toarne asfaltul.

Pentru că lucrările se derulează într-un rit, dacă vremea nu se va înrăutăți, podul ar putea fi dat în folosință până în vara anului viitor.

Termenul de finalizare a fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai care au măturat tone de fier beton și a deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susținere a podului.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Lucrarea este executată de un consorțiu care a angajat forță de muncă din Buzău. De anul viitor, podul construit între Buzău și Vadu Pașii va fi alternativă la traversarea râului Buzău pentru mașinile de pe ruta București către Moldova sau județele din estul țării.

Fii Reporter