VIDEO Necaz mare, într-o familie sărmană, cu nouă copii. Un incendiu le-a distrus parțial casa

Un incendiu izbucnit miercuri, după lăsarea întunericului, la casa unei familii cu nouă copii din orașul Pogoanele a pus pe jar întreaga comunitate. Alarma a fost dată de către copiii proprietarului. Până la sosirea pompierilor, vecinii au sărit în ajutor și au încercat să stingă flăcările cu ce au avut la îndemână.

Incendiul a izbucnit la casa lui Stelian Cosma, care tocmai ieșise din curte și se îndrepta către magazinul de la colțul străzii. Copiii au strigat după el când au observat fumul iar care inundase în câteva minute jumătate din locuință.

Proprietarul a încercat să intre ca să-și salveze o parte din bunuri dar nu a mai reușit. ”M-am dus să-mi iau un pachet de țigări. N-am ajuns până la colț, că m-au strigat copiii. Am venit imediat dar n-am putut intra. Atât de puternic era focul”, a spus proprietarul casei.

Acestuia nu i-a mai rămas decât să alerteze vecinii care, până la sosirea pompierilor, au sărit în ajutor și au încercat să stingă focul cu găleți și furtunuri conectate la pompa unui vecin.

La sosirea echipajelor de la ISU Buzău, focul se manifesta la două camere din partea frontală a locuinței precum și la o parte din acoperiș. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră și jumătate de intervenție.

În urma incendiului, soția proprietarului a suferit arsuri ușoare la un brat, nefiind însa necesare îngrijiri medicale. Din fericire, niciunul dintre cei nouă copii nu a suferit răni, aceștia adăpostindu-se la vecini.

Familia va avea nevoie de ajutorul comunității, pentru a-și putea reconstrui casa afectată de incendiu. Trăiesc din alocații și banii câștigați de capul familiei, Stelian Cosma având grijă de cireada de vite ale crescătorilor din Pogoanele.

„Mare necaz, eu sunt un amărât de văcar, din asta îmi întrețin familia. Avem nouă copii. A ars ce era în două camere, în rest n-a pătruns focul. Aveam doar haine, actele, paturile și mobila în camerele camerele care au ars”, a spus proprietarul.

Cauza izbucnirii focului ar fi un scurtcircuit la instalația electrică a locuinței, care este foarte veche. Valoarea pagubelor materiale urmează a fi stabilită după ancheta pompierilor de la ISU Buzău.

Fii Reporter