VIDEO Incredibil cum pot trăi trei frați dintr-o comună buzoiană! Dorm între ruinele casei în care au copilărit

Au avut cândva o viață normală însă soarta le-a fost potrivnică în ultimii ani, mai ales după moartea părinților. Trei frați cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, din localitatea Amaru, județul Buzău, trăiesc sub cerul liber, la propriu, mai precis între ruinele casei în care s-au născut. Un apel pentru sprijinirea celor trei frați a fost lansat pe Facebook de un grup de buzoieni care doresc să ajute familii, copii sau bătrâni cu posibilități financiare limitate.

Frații Sitaru, Nistor, Gheorghe și Gheorghe (zis Vasile), trăiesc în condiții greu de imaginat. Adăpostul lor în nopțile geroase îl reprezintă pereții casei părintești, care a fost mistuită de un incendiu în urmă cu aproximativ cinci ani. Locuința a rămas fără o mare porțiune din acoperiș, pereții s-au dărâmat pe alocuri, nu mai au geamuri și uși, iar interioarele casei sunt pline de moloz și multe vechituri. Nici soba nu mai poate fi folosită pentru că este înfundată, motiv pentru care frații Sitaru fac focul într-una dintre odăi.

Doi dintre ei au probleme de sănătate şi primesc pensie pentru handicap psihic. Venitul lor mai este completat cu ceea ce câştigă cu ziua fraţii apţi de muncă, ajutoare sporadice din partea vecinilor şi ale unei fundaţii creştine. Aceasta ar fi încercat la un moment dat să-i preia pe adulţi din casa aflată în paragină şi să îi mute într-un centru social, însă ar fi refuzat, potrivit primarului din Amaru, Constantin Croitoru.

”Pe vremuri, erau o familie decentă cu o casă modestă dar bine îngrijită. Au luat-o pe calea băuturii atât mama lor cât și doi dintre băieți și de atunci au început necazurile. Pentru că era persecutat de copii, tatăl a fost nevoit să plece de acasă. Prin 2013, le-a luat casa foc, primăria le-a făcut imediat o cameră însă ei au luat plăcile de azbest și le-au pus la ruinele în care stau acum. Unul dintre ei a avut probleme și cu legea însă acum s-au liniștit. Nu vor să plece din casa lor”, spune primarul din Amaru.

SURSA: https://www.facebook.com/impreunapentrubuzoieni 

Un apel pentru sprijinirea celor trei frați a fost lansat pe Facebook de un grup de buzoieni care doresc să ajute familii, copii sau bătrâni cu posibilități financiare limitate.

”Uitați cum trăiesc 2 frați dintr-un sat din Buzău. Unul din ei are handicap mintal și o mână dezvoltată anormal și chiar în aceste condiții muncește în sat! Menționez că nu au cu ce să se încălzească! Le-ar fi de ajutor o sobă mobilă sau să li se renoveze 2 camere din casă și să li se construiască o nouă sobă. Mai au nevoie de alimente, haine, pături, o saltea. Vom contacta și primarul pentru a-i sugera să-i mute într-o altă casă”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook impreunapentrubuzoieni.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI