VIDEO Imaginea unui dezastru! Un drum din Chilii a fost măturat de un torent puternic format după o rupere de nori

Foto Liliana Zaman

Cantități mari de precipitaţii au căzut, astăzi, într-un interval scurt de timp, în zona de munte a judeţului Buzău. Torenții formați pe versanți au afectat drumurile comunale din localitatea Chilii, totodată fiind inundate trei gospodării de pe raza acestei comune. Și la Mânzălești a fost inundată o gospodărie.

Pe Facebook, a fost postat un filmuleț care surprinde un torent format pe un drum din Chilii, paralel cu albia unui izvor. Pe înregistrare se vede o camionetă parcată în fața unei porți, înconjurată de apa învolburată.

Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative, în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zona afectată au fost concentrate o autospecială şi două motopompe în zona Mânzăleşti, respectiv o autospecială şi două motopompe în zona Chilii.

De asemenea, la ordinul Preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în sprijinul C.L.S.U. comuna Chilii, intervin utilaje din dotarea C.L.S.U. comuna Scorţoasa şi C.L.S.U. comuna Căneşti.

În această perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a dispus măsura activării grupei operative pentru conducerea şi coordonarea cu promptitudine a intervenţiilor în scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului.

Totodată, evoluţia fenomenelor meteorologice este în continuare monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean al I.S.U. Buzău, în contextul avertizării hidrologice Cod Portocaliu, pentru intervalul 12.06 ora 17:45 – 13.06. ora 06:00, respectiv atenţionării meteorologice Cod Galben pentru intervalul 12.06. ora 20:30 – 12.06. ora 21:30.

carton

Fii Reporter