joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Fiica și ginerele primarului din Berca, cercetați pentru cămătărie și șantaj

VIDEO Fiica și ginerele primarului din Berca, cercetați pentru cămătărie și șantaj

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut joi un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cămătărie şi şantaj. Valentin Marin este suspectat că începând cu luna august 2011 şi până în prezent, împreună cu Nicoleta Marin, soția sa, în vârstă de 35 de ani, învățătoare la Școala nr. 15, ar fi împrumutat cu diverse sume de bani mai multe persoane fizice, percepându-le diferite dobânzi lunar.

Cei doi mai sunt suspectaţi că ar fi procedat la recuperarea sumelor de bani prin exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă, în situaţia în care debitorii nu-şi îndeplineau obligaţiile financiare. În ziua de 20 iunie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au executat trei percheziţii domiciliare la imobile deţinute/folosite de către suspecţi şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor sumele de 30.000 de euro şi 150.000 de lei, precum şi mai multe înscrisuri.

De asemenea, cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împotriva bărbatului fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea documentării tuturor aspectelor cauzei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.