VIDEO Este o certitudine! Ministerul Culturii a emis avizul pentru reabilitarea podului de la Vadu Pașii

Podul construit de Anghel Saligny peste râul Buzău, în dreptul comunei Vadu Pasii, aflat într-o stare avansată de degradare după inundaţiile din anul 2005, va intra în maxim o lună în ample lucrări de refacere. Puntea care leagă speranţele de dezvoltare a zeci de sate este închisă de 12 ani pentru că se află în risc de prăbuşire în cazul unor noi viituri.

Reabilitarea podului era dată ca sigură în urmă cu doi ani însă Ministerul Culturii a blocat până acum proiectul, fiind vorba de un obiectiv cu valoare de patrimoniu.

Din 2005, de la inundaţii, podul a fost închis definitiv traficului auto şi doar la picior a mai putut fi traversat. Experţii au considerat că podul lui Saligny nu mai poate suporta vehicule grele şi, la capete, au montat parapeţi de beton printre care se putea trece doar cu autoturisme.

Cei mai afectaţi de restricţionarea traficului auto pe pod sunt cei peste 6.000 de sătenii care locuiesc în trei comune de pe malul stâng al râului Buzău. Oamenii parcurg chiar şi 5 kilometri pe jos, pentru a veni la pod, unde se află capătul liniei urbane de autobuz şi maxi-taxi. Ei au primit astăzi vestea cea bună chiar de la primarul comunei Vadu Pașii.

„Vin de la Slobozia, unde s-a ținut ședința comisiei instituite la nivel Ministerului Culturii. Sunt foarte bucuros, s-a emis avizul, astfel că lucrările pot începe. Era ultimul act care ne mai trebuia. Țin să mulțumesc celor din Consiliul Județean care s-au bătut pentru acest proiect dar și inginerului Viorel Constantinescu. Și dânsul a avut un aport considerabil, este un specialist în domeniu”, a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Investiția pentru care Guvernul a alocat 8.000.000 de euro va fi finalizată în maxim 1 an, după cum promite președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Anghel Saligny a construit podul de la Vadu Paşii în 1886 pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.

Fii Reporter