miercuri, 6 decembrie, 2023

VIDEO Cultură de viță de vie, din Merei, cuprinsă de flăcări

VIDEO Cultură de viță de vie, din Merei, cuprinsă de flăcări

Facebook
Twitter
Email
Din cauza unui foc lăsat nesupravegheat, aproximativ 3,5 hectare de viță de vie au fost mistuite de flăcări în această dimineață, în satul Dealul Viei, comuna buzoiană Merei. Incendiul s-a produs, spun localnicii, din vina unei femei din sat care a lăsat un foc nesupravegheat. Via aparține unui cetățean din Capitală.

În această dimineață, mai mulți localnici din localitatea Dealul Viei au sunat la 112 pentru a anunța că un incendiu puternic mistuie o cultură de viță de vie de la marginea satului. Pompierii buzoieni au ajuns la fața locului cu două autospeciale.
 
Două ore s-au luptat pompierii buzoieni cu flăcările care au cuprins o suprafață foarte mare de vie. Proprietarul terenului este un bucureștean, însă de vie se ocupa un localnic. Încă nu se cunoaște valoarea exactă a pagubelor produse în urma incendiului.
 
Don primele cercetări, reiese că vinovată de producerea incendiului este o femeie din sat. Chiar în apropierea viei arse, aceasta ar fi făcut un foc unde a aruncat resturile de vegetație adunată din via sa. Focul a fost lăsat nesupravegheat câteva minute, iar sânteile au fost duse de vânt în via vecină. 
 
Polițiștii au început o anchetă pentru a afla cu exactitate cine se face vinovat de producerea acestui incendiu.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.