VIDEO Criza apei potabile dintr-o comună buzoiană îndeamnă oamenii la revoltă

Sunt probleme mari cu furnizarea apei potabile în câteva sate din județul Buzău, situație care a început să genereze tensiuni sociale. Localnicii din Manasia și Aldeni au organizat deja un protest în fața primăriei comunei Cernătești, doar pentru a cere apă.

Sătui să tot facă reclamații la furnizorul de apă, câteva zeci de localnici din satele vitregite au organizat un protest în fața primăriei comunei Cernătești. Ei vor ca autoritățile locale să pună presiune pe operatorul regional de apă și canal astfel încât să le rezolve mai repede problema.

Reprezentanții Companiei de Apă recunosc că situația din satele Manasia si Aldeni este gravă și spun că sunt în căutarea unei soluții pentru ca oamenii să primească apă cât mai repede. Ei dau vina pe localnicii care, în această perioadă, folosesc apa la irigat.

”Nu ajunge apa la toată lumea absolut din cauza utilizării simultane a apei de către toți cetățenii. În această perioadă, fiind program scurt, toată lumea asigură acumulare și o folosesc în scopuri gospodărești. Dar nu neapărat baie, ci agricol, irigații”, spune Constantin Mărgărit, șef compartiment tehnic Compania de Apă Buzău.

Situația e cu atât mai dificilă cu cât pe raza celor două sate nu sunt nici fântâni de la care oamenii să se poată aproviziona cu apă. În perioada imediat următoare, și alte localități de pe Valea Slănicului ar urma să primească apă cu program.

Fii Reporter