marți, 23 aprilie, 2024

VIDEO Comuna unde pacienţii îşi dau singuri diagnostice.Sătenii îşi prescriu reţete iar doctoriţa le semnează pe bandă rulantă

VIDEO Comuna unde pacienţii îşi dau singuri diagnostice.Sătenii îşi prescriu reţete iar doctoriţa le semnează pe bandă rulantă

Facebook
Twitter
Email

Localnicii unei comune buzoiene se plîng că de mai bine de doi ani de cînd le-a plecat medicul de familie sunt pe lista unei doctoriţe pe care nici măcar nu au văzut-o. Deşi nu au fost consultaţi vreodată de doctoriţă, oamenii spun că totuşi au luat reţete semnate de ea. Sătenii au cerut autorităţilor comunei să le aducă un medic care să-i şi îngrijească. Sătenii din Pănătău sunt supăraţi că de mai bine de doi ani au fost preluaţi de o doctoriţă care nu i-a consultat niciodată pentru că nu a venit la cabinet.
Mai mult decît atît localnicii susţin că au primit reţete de la asistentă însă fără să fie întrebaţi de bolile de care suferă.
Oamenii se vaită că de cînd le-a plecat medicul din comună nu au cui să spună ce dureri au ori să fie îngrijiţi atunci cînd au o problemă gravă de sănătate, motiv pentru care sună de fiecare dată cînd le este rău la ambulanţă. Nemulţumirile au fost discutate şi în Consiliul local.
Clădirea pusă la dispoziţie de primărie pentru dispensar nu are nici măcar un orar de funcţionare, ori vreun număr de telefon al medicului. În cele două încăperi în care sunt cabinetul medicului şi cel de consultaţii dar şi sala de tratamente nu există decît două paturi o masă şi un dulap gol. Cît priveşte aparatura medicală, lipseşte cu desăvîrşire.Casa de asigurări de SănătateBuzău spune că doctoriţa nu mai are contract cu instituţia din luna martie.
În judeţul Buzău la aproximativ 475 de mii d elocuitori sunt 207 medici de familie şi un deficit de 51 de medici.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton