VIDEO Comuna din Buzău care nu a atras niciun ban din fonduri europene

Chiar dacă banii europeni le puteau schimba viaţa, unii nu au fost în stare să folosească aceste mecanisme de finanţare. Este şi cazul comunei buzoiene Cătina, unde nu a fost atras niciun ban din fondurile externe, chiar dacă oamenii trăiesc fără apă şi canalizare. Autorităţile nu-şi bat capul cu scrierea proiectelor şi preferă să aştepte banii de la guvern.

În localitatea buzoiană Cătina, de la graniţa cu Prahova, cu peste 2.000 de locuitori, doar drumul judeţean DJ102L are asfalt. Uliţele sunt toate de pământ, iar când plouă devin impracticabile. Sătenii nici măcar nu mai îndrăznesc să spere că vor avea reţea de apă şi canalizare măcar în centru.

Podurile rutiere şi punţile din comună sunt lăsate în paragină, iar sediul primăriei ajunsese o ruină. Doar şcoala gimnazială şi un segment de 800 de metri dintr-un drum comunal au beneficiat de modernizări, dar cu bani din fonduri naţionale.

Lipsa de implicare în dezvoltarea comunei a fost taxată de localnici, care la alegerile din toamna anului trecut l-au schimbat pe primarul care nu a atras bani europeni pentru investiţii.

”La noi apă nu există, canalizare nu există, deci, nici vorbă să-ţi faci şi tu o toaletă decentă în gospodărie. Asfalt nu e decât pe drumul judeţean, iar pe uliţele din sat pasc animalele. Fostul primar nu a atras nici un bănuţ din fonduri europene, aşa cum au făcut toţi în jurul nostru. Tot ce s-a făcut la noi e de pe vremea comunismului”, spune un sătean din Cătina.

Click AICI pentru continuarea reportajului.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau