VIDEO Clipe de groază pentru o bătrână din Brădeanu. Era să moară într-un incendiu care a pornit de la soba pe care fierbea bulionul

O bătrână din Brădeanu a ajuns pe drumuri, după ce casa i-a fost distrusă în numai câteva minute de un incendiu devastator. Evenimentul s-a produs duminică după-amiază, la puțin timp după ce femeia a pus pe sobă un ceaun cu roșii pentru bulion. A reușit să salveze doar hainele de pe ea și o pungă cu banii de înmormântare.

Bătrâna, de 75 de ani, locuia singură într-o căsuță modestă. Duminică, la orele după amiezii, a încercat să fiarbă bulion la o sobă din cărămidă, aflată într-o anexă ce ținea loc de bucătărie. După ce a aprins focul, femeia s-a gândit să se odihnească preț de câteva minute, lăsând focul nesupravegheat. A fost de ajuns însă ca o scânteie să aprinda mai întâi tavanul, ca mai apoi focul să se extindă cu repeziciune la întreaga locuință.

Din fericire, bătrâna a fost trezită la timp de dogoare și doar printr-o minune a reușit să mai iasă din casă. Nu a putut să ia cu ea decât o pungă în care avea banii strânși pentru înmormântare.

În doar câteva minute, flăcările au cuprins întreaga locuință și până la sosirea pompierilor de la ISU Buzău sătenii au încercat să stingă incendiul. Casa și bunurile din interiorul ei au ars complet, iar bătrâna a rămas acum fără niciun acoperiș deasupra capului.

O parte dintre sătenii din Brădeanu, cu sprijinul bisericii, vor încerca în zilele următoare să doneze fiecare câte ceva pentru a veni în sprijinul bătrânei, greu încercate în urma incendiului devastator. Autoritățile locale au promis și ele sprijin. La următoarea ședința de consiliu vor încerca să-i acorde bătrânei un sprijin financiar de urgență.

Autor Răzvan Nicula/Smeeni.com

Fii Reporter