joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Cimitirul din Sălcioara, comuna Smeeni, ascunde ruinele unei biserici vechi de sute de ani, declarată monument istoric

VIDEO Cimitirul din Sălcioara, comuna Smeeni, ascunde ruinele unei biserici vechi de sute de ani, declarată monument istoric

Facebook
Twitter
Email

În cimitirul din Salcioara de Smeeni se află ruinele unei foste biserici care, din spusele localnicilor, datează de peste o sută de ani. Cei care trec prin acest loc pot observa undeva la marginea cimitirului, pe un loc mai înalt, zidurile dărâmate ale acestei biserici, iar in mijlocul acestor ruine o masă de piatră. Oamenii spun că, treptat, zidurile din cărămidă s-au măcinat odată cu trecerea timpului, iar acum din ceea ce cândva era o construcție impunătoare și plină de istorie, a ramas doar un loc uitat de oameni printre morminte.

Biserica veche din satul Sălcioara este situată în cimitirul din localitate, în partea de est și poartă hramul Sf. Nicolae. Se crede că a fost construită în anul 1806, nu se ştie de cine, însă din bătrâni s-a transmis că ar fi fost ridicată de nişte călugări. A fost făcută din cărămidă amestecată cu bulgări de piatră. Găsiți reportajul integral AICI.

Autor: Răzvan Nicula

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.