joi, 28 septembrie, 2023

VIDEO Case inundate în Buzău și mașini luate de șuvoaie, după o ploaie torențială

VIDEO Case inundate în Buzău și mașini luate de șuvoaie, după o ploaie torențială

Facebook
Twitter
Email

O rupere de nori de o jumătate de oră a făcut prăpăd, marți seară, în comuna buzoiană Tisău. Zeci de gospodării din satul Valea Sălciilor au fost inundate, garduri culcate la pământ, maşini luate de torenţi. Nouă oameni au fost salvaţi dintre ape de pompieri care au intervenit cu bărci de salvare, o şenilată şi frânghii. Localnicii cărora casele le-au fost devastate au fost nevoiţi să stea peste noapte prin vecini. Potopul s-a abătut peste localitatea Tisău la orele serii. Din cer a început să toarne cu găleata iar într-o jumătate de oră torenţii au spălat tot balastul de pe uliţe, au rupt copaci, au dislocat garduri.

Cantitatea de precipitaţii căzută în 30 de minute a fost de 85 de litri pe metru pătrat. Apele învolburate au acoperit drumurile şi au năvălit în case, distrugând totul. Şuvoaiele au înconjurat locuinţele iar oamenii şi-au văzut moartea cu ochii.

După salvare au strigat disperaţi şi doi ciobani rămaşi captivi la o stână. Furia apelor a mutat din loc două autoturisme pe care le-a târât câteva sute de metri. Autorităţile locale şi cei de la ISU vor face evaluarea pagubelor produse de inundaţii, miercuri, pe lumină, când vor intra în fiecare locuinţă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.