VIDEO Bătrânii de la azilul din Smeeni au petrecut ca în familie în ziua de Paște

Pentru cei 42 de bătrâni internaţi la Căminul pentru persoane vârstnice din Smeeni, ziua de Paşte a fost cu adevărat un moment emoţionant, deoarece conducerea instituției a avut grijă ca ei să uite că se află într-un azil de bătrâni. După ce s-au spovedit şi împărtăşit, a venit rândul ca persoanele vârstnice de aici să se bucure şi de bunătăţile de pe masa de Paşte. Pe lângă nelipsitele produse din carne de miel, ei au avut şi surpriza de a primi chiar şi un păhărel de ţuică sau bere, iar ca desert, şi îngheţată.

Familia de aici de la cămin este acum una numeroasă, în spatele fiecăruia dintre ei aflându-se povara bătrâneţii şi a poveştilor triste din viaţă. Fiecare s-a bucurat pentru lucrurile, aparent banale, pe care le-au primit în ziua de Paște din partea conducerii, însă pentru ei orice gest ce le poate aduce aminte de familii îi bucură şi îi face sa se simtă alături de cei dragi cândva.

Momentele unice petrecute cândva în sânul familiei cu ocazia Paştelui au fost retrăite şi atunci când fiecare a ciocnit câte un ou roşu împreună cu personalul din conducere, totul pentru a uita, chiar si pentru câteva clipe, că nu sunt într-un azil de bătrâni, ci într-o familie adevărată.  

Autor: Răzvan Nicula, Smeeni

 

Fii Reporter
Loading...
DISTRIBUIȚI