VIDEO Animale omorâte de urșii care au pătruns în cursul nopții printre casele din Runcuri

Un nou atac de urs a avut loc, luni noapte, în satul Runcuri, comuna buzoiană Lopătari. Incursiunea sălbăticiunilor în localitate s-a soldat cu uciderea mai multor animale domestice și distrugerea unui grajd.

Trei familii din satul Runcuri, comuna Lopătari, au fost vizitate de cel puțin un urs, conform relatărilor oamenilor din zonă.

”Am fost aseară la fam. Ursache, iar în dimineața asta la fam. Gonțescu. Am trimis o adresă la ajvps/prefectură/mediu și am solicitat sprijin. Dacă este vreo urgență sunați la 112 sau pe mine”, a scris pe Facebook Claudiu Constantin, primarul din Lopătari.

Conform evaluării făcute de primar, la familia Ursache, au fost omorâte trei oi, familiei Buzea i-a dispărut o capră, iar la gospodăria Gonțescu a fost stricat acoperișul unei anexe.

”Am transmis toate datele la AJVPS, Prefectură și Mediu și le-am solicitat sprijinul pentru extragerea câtorva exemplare din zonă. Da, așa se numește, „extragere de exemplare”, pentru că legea nu dă voie nimănui să-i împuște. Doar dacă ești prinț austriac, poate. Așa că invit orice prinț de orice nație pe la Runcuri. Avem urși și brânză bună”, este opinia primarului din Lopătari.

Urșii atacă și în alte comune din județ. La Bisoca, cel mai recent atac al ursului a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, 1/2 iunie, în gospodăria unui localnic din satul Lacurile, comuna Bisoca, Buzău. Sălbăticiunea a lăsat în urma sa cadavrul unui porc şi pagube la grajdul în care a pătruns.

Pentru a semnala apariţiile din ce în ce mai dese ale urşilor, cu scopul de a-şi avertiza consătenii şi de a atrage atenţia autorităţilor, George Ionaşc, un localnic din Bisoca, a creat un grup pe Facebook unde apar imagini greu de privit.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau