joi, 18 iulie, 2024

VIDEO A început sezonul la tăiat ilegal de brazi. Poliția din Beceni a confiscat deja 300 de pomi

VIDEO A început sezonul la tăiat ilegal de brazi. Poliția din Beceni a confiscat deja 300 de pomi

Facebook
Twitter
Email

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani sunt cercetați de polițiștii buzoieni după ce au fost prinși la finele săptămânii imediat după ce tăiaseră dintr-o pădure de pe raza satului Lopătari aproximativ 300 de brazi.

În timp ce desfăşurau o acţiune pe linia combaterii ilegalităţilor la regimul silvic, poliţiştii Secţiei 2 poliţie rurală Beceni au identificat, pe raza comunei Lopătari, un autocamion ce era încărcat cu 275 pomi de Crăciun, ce nu aveau aplicate crotalii.

În apropierea autovehiculului, au fost identificaţi doi tineri în vârstă de 19 şi 25 de ani, unul din comuna Mânzăleşti, iar celălalt din Lopătari.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că brazii găsiţi în autocamion au fost tăiaţi de către cei doi în aceeaşi zi, la solicitarea unui localnic în vârstă de 43 de ani, care ar fi condus autovehiculul depistat de poliţişti. Bărbatul respectiv nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte acel autovehicul.

Toţi pomii de Crăciun au fost inventariaţi şi predaţi Ocolului Silvic Vintilă Vodă, specialiştii silvici urmând a stabili valoarea prejudiciului cauzat fondului forestier naţional.
Valoarea comercială a brazilor a fost estimată la 9.800 de lei.

Poliţiştii Secţiei 2 de poliţie rurală Beceni au întocmit dosar penal, în care suspectul în vârstă de 43 de ani este cercetat pentru instigare la tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori şi conducerea pe drumurile publice al unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar ceilalţi doi suspecţi, în vârstă de 19 şi 25 de ani, sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.