sâmbătă, 24 februarie, 2024

Ursul a făcut prăpăd într-o gospodărie de lângă municipiul Buzău. A omorât trei capre și un ied, într-o noapte

Ursul a făcut prăpăd într-o gospodărie de lângă municipiul Buzău. A omorât trei capre și un ied, într-o noapte

Facebook
Twitter
Email

Ursul a făcut prăpăd în satele Valea Puțului și Ciobănoaia, din comuna Merei. A omorât trei capre și un ied dintr-o gospodărie, într-o singură noapte. Alte cinci capre au reușit să scape din ghearele sălbăticiunii, dar au fost rănite și șchiopătau.

Proprietarul animalelor sfâșiate de urs a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor, iar la fața locului au ajuns jandarmii și o echipă de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor, pregătiți să intervină în cazul unei situații de urgență și să împuște animalul, la nevoie.

Deși ursul nu a fost văzut în zonă în timpul intervenției, gospodarul a declarat că acesta s-a întors după ce autoritățile au plecat. „N-a mai atacat, s-a așezat în fund și doar a privit înspre țarcul cu oi și capre”, a transmis acesta.

După urmele găsite, localnicii bănuiesc că au de-a face cu o ursoaică aflată în căutarea hranei pentru puii săi. Atacul animalului sălbatic în comuna Merei a creat panică în rândul localnicilor, care cer autorităților să ia măsuri de protecție și să emită RO-ALERT pentru a preveni alte incidente. Este necesar ca autoritățile să ia măsuri urgente pentru a proteja viața și siguranța oamenilor din zonă, precum și a animalelor sălbatice.

„Mulți săteni au văzut aseară ursul. Nu s-a dat RO-ALERT! Sunt copii care merg la școală, singuri sau însoțiti de mamele lor, până la microbuzul școlar, cine răspunde de siguranța lor?”, este mesajul transmis de o localnică, însoțit de mai multe fotografii cu animalele omorâte și urmele de urs în noroi.

De menționat că acesta nu este primul incident în care un urs atacă gospodăriile din zonă. În urma cu trei zile, același urs a făcut prăpăd la stupii de albine din zona bisericii, fiind al doilea atac în zonă. Aceste incidente arată că există o problemă majoră cu animalele sălbatice în această zonă și că este nevoie urgentă de măsuri de protecție pentru locuitorii din Merei și din zonele învecinate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.