Un primar din județul Buzău s-a angajat la Curtea de Conturi. Pe mâna cui va lăsa comunitatea

Un primar de localitate, lider în asociația comunelor, abandonează șefia comunității pe care o păstorește de peste două decenii și devine un simplu angajat, ce-i drept, într-o instituție importantă. Vorbim despre Marian Mușat, primar în Valea Salciei pentru încă vreo lună de zile, până i se aprobă încadrarea la Curtea de Conturi.

Primarul comunei Valea Salciei a anunțat pe Facebook că renunță la funcție. Marian Mușat era la cel de-al șaselea mandat iar la ultimele alegeri nici nu a avut contracandidat.

”Proiectele începute și cele gândite pentru viitor vor fi duse mai departe de viceprimar și echipa din Primărie. Cât timp vor dori să facă lucruri frumoase și bune pentru localitate vor beneficia de sprijinul meu, dacă îl doresc. (…) Spun aceste lucruri deoarece în scurt timp după promovarea unui concurs nu voi mai fi primar, dar voi rămâne locuitor al comunei și voi ajuta pe oricine îmi va cere sprijinul”, a scris Marian Mușat.

Marian Mușat a susținut de curând un concurs de angajare la Curtea de Conturi Vrancea, pe un post de inspector. Urmează să primească decizia, iar în luna rămasă până la începerea noului serviciu va transfera sarcinile către înlocuitorul său, actualul viceprimar.
Marian Mușat a câștigat ca primar șase mandate, la ultimele alegeri acesta neavând contracandidat. De asemenea, el este președintele Asociației Comunelor din România, filiala Buzău.

”Nu știu dacă vor fi alegeri anticipate pentru o singură comună, însă vicele o să preia conducerea primăriei în perioada următoare. Acum o să se creeze culoar pentru noi primari în Valea Salciei, cărora le doresc să aibă aceeași legătură strânsă cu oamenii din comunitate, așa cum am avut-o și eu. Am decis să plec în Vrancea, pentru că acolo îmi este familia, la Focșani”, ne-a declarat Marian Mușat.

Valea Salciei este una dintre cele mai mici comune din Buzău, cu aproximativ 900 de locuitori. Sunt foarte puţini contribuabili la bugetul local şi din această cauză primăria funcţionează de mulţi ani la cota de avarie. Salariul primarului de aici este printre cele mai mici din județul Buzău.