joi, 22 februarie, 2024

Un cioban din Pietroasele este cercetat pentru evaziune fiscală de câteva sute de mii de lei

Un cioban din Pietroasele este cercetat pentru evaziune fiscală de câteva sute de mii de lei

Facebook
Twitter
Email

Un cioban din localitatea Pietroasele s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscal. Acesta a comercializat, timp de cinci ani, animale, carne și lactate, activitate nedeclarată organelor fiscale. A produs statului un prejudiciu de peste 340.000 de lei.

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea procurorului de caz, au dispus începerea urmăririi penale faţă de un buzoian în vârstă de 49 de ani, persoană fizică neautorizată, care deţine pe raza localităţii Pietroasele o exploataţie de creştere a animalelor.

Acesta este bănuit că în perioada 2011 – 2015 a obţinut venituri de 1.826.109 de lei din creşterea şi comercializarea animalelor precum şi din comercializarea laptelui ori a derivatelor din lapte obţinute de la animalele deţinute în exploataţia zootehnică personală.

Suma nu au fost declarată organelor fiscale, având drept consecinţă sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor aferente către bugetul statului cu suma de 347.596 de lei. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.