joi, 22 februarie, 2024

VIDEO Primarul comunei Smeeni, implicat într-un accident de circulație. Două persoane au ajuns la spital!

VIDEO Primarul comunei Smeeni, implicat într-un accident de circulație. Două persoane au ajuns la spital!

Facebook
Twitter
Email

Primarul comunei buzoiene Smeeni a provocat astăzi un grav accident rutier soldat cu rănirea a două persoane, mamă şi fiică. Cele două au fost luate de primar la ocazie însă aproape de satul Maxenu şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a izbit de un camion care circula pe celălalt sens. Cele două pasagere au ajuns la spital iar primarul a fost salvat de airbag. Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30, pe DJ 203D, în afara localităţii Maxenu. Primarul Ion Andrei se îndrepta cu maşina primăriei Smeeni la Inspectoratul Şcolar din oraşul Buzău. La plecare, mai luase în maşină două pasagere, o femeie de 31 de ani şi fiica acesteia, de 7 ani, din Ţinteşti. Impactul cu automacaraua care circula pe sensul opus a fost atât de puternic, încât maşina primarului a ricoşat pe o distanţă de peste 5 metri, într-un şanţ.

„Circulam regulamentar în direcţia Smeeni – Pogoanele şi din faţă mi-a apărut o maşină. Am încercat să evit impactul dar a venit frontal în mine. Nu ştiu să spun ce viteză avea. A frânat, nu a putut să evite dar nu am avut ce să-i fac”, povesteşte Vasile Neagu, şoferul automacaralei.

Maşina primarului Ion Andrei a lăsat pe asfalt urme de frânare pe o lungime de peste 30 de metri. Acestea, dar şi gradul mare de deteriorare a caroseriei sunt câteva dintre indiciile care îi fac pe poliţişti să ia în calcul varianta că şoferul avea viteză foarte mare.

Primarul Ion Andrei a scăpat nevătămat, datorită sistemului Airbag declanşat la impactul frontal cu automacaraua. Va avea pe conştiinţă însă două persoane, mamă şi fiică, pe care le luase la ocazie. Primarul le-a scos singur pe cele două victime din maşină, după care a sunat la 112 pentru a chema ambulanţa.

poza primar_sdb

La testul cu aparatul Drager a reieşit că niciunul dintre şoferi nu consumase băuturi alcoolice. Primarul din Smeeni s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, gravitatea faptei sale urmând să fie stabilită atât de ancheta poliţiei cât şi de rezultatele expertizei tehnice a maşinii primăriei Smeeni.

Acesta este al doilea accident grav provocat anul acesta de un primar buzoian. În urmă cu două luni, primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a accidentat mortal o adolescentă şi a rănit grav o alta, pe raza satului Potoceni. S-a aflat la anchetă că acesta circula cu viteză mare şi consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.