VIDEO Temperaturi extrem de scăzute, în localitățile montane din județul Buzău. Ce spun localnicii din Lopătari despre nopțile geroase

Gerul a pus stăpânire pe țara noastră, cele mai scăzute temperaturi fiind înregistrate în zona de munte. În județul Buzău, în weekend, au fost înregistrate temperaturi negative record la Vintilă Vodă. Până pe 20 ianuarie este valabilă o avertizare meteo de ger.

Zona de munte a Buzăului a înregistrat temperaturi nocturne apropiate de cele record, de la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât până la -23 de grade Celsius.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile au coborât cu mult sub limita înghețului. Cel mai frig a fost la Vintilă Vodă, însă temperaturi record și la Bisoca și Lopătari.

La Vintilă Vodă au fost înregistrate -18 grade Celsius, potrivit unei stații meteo private. De asemenea, la ora 9.00, în comuna Lopătari se înregistrau -13,4 grade Celsius.

De asemenea, și locuitorii din Bisoca au parte de cele mai geroase dimineți din această iarnă.

Temperaturi cu mult sub pragul înghețului au fost înregistrate și în municipiul Buzău. Vremea va rămâne deosebit de rece în continuare.

Meteorologii au anunțat că temperaturile vor continua să scadă, țara noastră fiind până pe 20 ianuarie 2021 sub avertizare meteo de ger. Vor fi nopți și dimineți extrem de geroase.

 

Fii Reporter