Societatea TransBus ar putea prelungi o linie urbană până în comuna Vadu Pașii

Autobuzele societăţi de transport în comun ar putea circula şi în Vadu Paşii. Demersul aparţine primarului din comuna învecinată orașului, care doreşte să răspundă astfel numeroaselor solicitări adresate de locuitorii comunei. Primul pas pentru concretizarea acestei iniţiative este aprobarea în Consiliul Local Vadu Pașii a unui proiect privind achiziționarea de acțiuni la societatea TransBus.

Pe modelul liniei 2 al societăţii TransBus Buzău, care deserveşte şi comuna Mărăcineni dar și satul Mătești, din comuna Săpoca, autobuzele din oraş ar putea ajunge şi la Vadu Pașii. Este vorba despre un demers al primarului din Vadu Paşii, Virgil Suditu, care ar putea deveni realitate în viitorul apropiat.

Virgil-Suditu-faraIniţiativa Primăriei Vadu Paşii are la bază o serie de argumente. În primul rând, s-ar reduce de trei ori costurile de transport pentru populaţia activă care lucrează în oraş. Refacerea podului peste râul Buzău, care leagă direct municipiul de comuna Vadu Pașii, ar crea varianta ca autobuzul de pe linia 5 să își prelungească traseul.

Chiar dacă aleşii Opoziției din Consiliul Local Vadu Pașii refuză aprobarea unui aproiect privind cumpărarea de acțiuni la TransBus, dând acestei chestiuni iz electoral, primul gospodar al comunei Vadu Pașii spune însă că nu renunță la acest demers. Transportul public în Vadu Paşii este asigurat acum de o firmă privată, căreia în ultimul timp i s-a interzis să circule pe raza municipiului Buzău. Asta, spre nemulţumirea navetiştilor din Vadu Paşii, care sunt nevoiți ca de la autogară să schimbe mijloacele de transport către destinația dorită. Adică, mai mulți bani cheltuiți.

În prezent, comuna Vadu Pașii numără aproximativ 10.000 de locuitori, dintre care peste 1.000 fac naveta zilnic la Buzău, la serviciu, sau școală, în cazul copiilor.

Fii Reporter