joi, 13 iunie, 2024

Primarul din Chiojdu, condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Primarul din Chiojdu, condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare

Facebook
Twitter
Email

Primarul comunei Chiojdu, Sergiu Andrei Fătu, și-a aflat marți sentința de la prima instanță care a judecat dosarul său de conflict penal de interese și fals în înscrisuri.

Judecătorii de la Judecătoria Pătârlagele au decis să-l condamne pe Fătu la un an și șase luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de 3 ani şi 6 luni socotit de la data rămânerii definitive a hotărârii.

De asemenea, instanța a desființat înscrisul falsificat, respectiv factura fiscală nr. 0000001/23.07.2012, furnizor fiind S.C. CONIFER PRODCOM S.R.L.

Andrei Fătu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că „la data de 23.07.2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, jud. Buzău, a luat decizia de a se plăti contravaloarea facturii emise de SC CONIFER PRODCOM SRL și a îndeplinit un act (semnarea ordinelor de plată) prin care s-a obținut un folos patri­monial pentru SC CONIFER PROD­COM SRL, al cărui unic asociat și administrator este soția inculpatului. De asemenea, inculpatul Fătu Andrei Sergiu a întocmit factura nr. 0000001 din data de 23.07.2012, furnizor fiind SC CONIFER PROD SRL, pe care a semnat-o, deși nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea producerii unei consecințe juridice (plata sumei neachitate din valoa­rea totală a contractului înche­iat între Primăria Chiojdu și SC CONIFER PRODCOM SRL)“.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.