joi, 22 februarie, 2024

Primarul din CA Rosetti, sancționat pentru că a discriminat-o pe soția fostului primar

Primarul din CA Rosetti, sancționat pentru că a discriminat-o pe soția fostului primar

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminalităţii l-a amendat cu 2000 de lei pe primarul comunei buzoiene C.A. Rosetti, Ionel Cânjău. Sanc’iunea i-a fost dată pentru că nu i-a asigurat condiţii normale de lucru Rodicăi Rizea, soţia fostului primar al localităţii.

”Neasigurarea condițiilor normale de lucru și neluarea în considerare a unor condiții specifice de muncă pentru soția fostului primar de către actualul primar al localității C.A. Rosetti reprezintă discriminare indirectă, hărțuire și încalcă principiul egalității la locul de muncă conform art. 2 alin. (3), art .2 alin (5) , art. 6, lit g) din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Se aplică primarului amendă contravențională în cuantum total de 2.000 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al CNCD.

Mai precis, după ce a preluat şefia primăriei, actualul edil din C.A. Rosetti a mutat cabinetul medical la mansarda instituţiei, iar Rodicăi Rizea nu i-a mai asigurat condiţiile de muncă impuse de lege, pentru că soţul acesteia, fost primar în comună, nu a vrut să îl mai susţină electoral pe Ionel Cânjău.

Rodica Rizea s-a adresat şi instanţei pentru a tranșa conflictul de muncă apărut între ea şi primăria din CA Rosetti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.