miercuri, 21 februarie, 2024

Porcii mistreții distrug lanurile de porumb din Vernești. Oamenii sunt disperați

Porcii mistreții distrug lanurile de porumb din Vernești. Oamenii sunt disperați

Facebook
Twitter
Email
Mistreții dau năvală în lanurile de porumb de pe raza comunei buzoiene Vernești, provocând pagube importante. Mai mulți localnici dar și membrii unei asociații agricole au depus plângeri la primărie după ce și cer autorităților locale să ia măsuri pentru alungarea sălbăticiunilor din zonă.

Mistreții care au pătruns în lanurile de porumb au culcat la pământ o mare parte din plante și au mâncat știuleții. În unele cazuri, proprietarii s-au trezit cu animalele sălbatice chiar și în curte, la miez de noapte.
 
Primarul comunei spune că nu poate face prea multe și a solicitat ajutorul A.J.V.P.S. Buzău.
 
“Am solicitat în scris A.J.V.P.S. să ia măsuri pentru a stopa invazia mistreților în culturile de porumb. Nu știu foarte clar ce măsuri pot lua, dar ei sunt sigurii care pot organiza goane sau eventual vânători pentru aceste specii. Pagubele sunt însemnate atât în culturile localnicilor cât și în cele ale asociațiilor agricole”, a declarat primarul comunei Vernești, Daniel Năstase.
 
Conform reprezentanților APM Buzău, în ultima vreme tot mai multe animale sălbatice coboară din păduri în căutarea hranei. 
 
De la începutul anului au fost semnalate Agenției pentru Protecția Mediului două cazuri de distrugeri provocate de mistreți și alte 19 cazuri în care efectivele de animale au fost atacate de lupi sau urși.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.