miercuri, 22 mai, 2024

Pompierii au fost solicitați să curețe fântânile din Cătina. Au fost colmatate din cauza ploilor din ultimele zile

Pompierii au fost solicitați să curețe fântânile din Cătina. Au fost colmatate din cauza ploilor din ultimele zile

Facebook
Twitter
Email

Pompierii buzoieni au fost solicitaţi de autorităţile comunei Cătina să cureţe mai multe fântâni de pe domeniul public al localităţii, care au fost colmatate din cauza precipitaţiilor abundente. La intervenţie au fost îndrumate echipaje ale Gărzii de Intervenţie Mărunţişu.

Solicitarea primită de ISU Buzău a venit de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cătina, care semnala colmatarea principalelor fântâni din care se aprovizionează cu apă potabilă majoritatea sătenilor.

Din cauza precipitaţiilor abundente din perioada 6 – 8 mai, care au ajuns pe alocuri la 20 de litri pe metru pătrat, nivelul pânzei freatice a crescut foarte mult, tulburând apa dintr-un număr de 25 de fântâni.

Marți s-a deplasat în zonă un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Mărunţişu, dotat cu o motopompă, pentru a curăţa şi decolmata fântânile afectate.

De asemenea, pentru siguranţa cetăţenilor, a fost notificată şi Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în vederea prelevării probelor de apă şi analizării acestora. Aceasta va stabili când va putea fi consumată din nou apa fântânilor din Cătina.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură