Oraşul Pogoanele se modernizează

Primăria Oraşului Pogoanele plănuieşte pentru anul în curs investiţii de aproape 3 milioane de euro în infrastructură şi sistemul de învăţământ. Oraşul din mijlocul Bărăganului va avea un centru de medicină preventivă şi tratament ambulatoriu ultramodern în valoare de 1 milion de euro, finanţat prin  programul de naţional de investiţii PNDL 2.

Planurile privind dezvoltarea învăţământului în zona rurală vizează şi şcoala generală din satul Căldărăşti, care va primi o infuzie tot de 1 mil euro pentru reabilitare şi construirea unei săli de sport.

Tot prin programul de investiţii PNDL 2 au fost depuse proiecte pentru reabilitarea primăriei şi asfaltarea mai multor străzi  din oraş şi comunele învecinate.

”Avem speranţe foarte mari că vom primi finanţare pentru aceste proiecte vitale pentru comunitate. Ni s-au cerut în completare mai multe documente la aceste proiecte depuse iar veştile despre aceste finanţări sunt încurajatoare.  Am despus proiecte pentru asfaltare în valoare de 500 de mii de euro dar şi pentru rabilitarea primăriei”, ne-a declarat Florin Dumitraşcu, primarul oraşului Pogoanele.

Încă de anul trecut la Pogoanele se derulează un proiect de asfaltare a opt străzi în oraş dar şi în satul Căldărăşti, în valoare de aproape 3 milioane de euro.

Fii Reporter