joi, 22 februarie, 2024

VIDEO O eroare strecurată la tipărirea buletinelor de vot a făcut imposibilă deschiderea secţiilor de votare din toată localitatea Verneşti județul Buzău.

VIDEO O eroare strecurată la tipărirea buletinelor de vot a făcut imposibilă deschiderea secţiilor de votare din toată localitatea Verneşti județul Buzău.

Facebook
Twitter
Email

Supărare mare în localiteatea Verneşti după ce oamenii care s-au trezit dis de dimineață au constatat la secțiile de votare că nu-şi pot exercita dreptul constituțional. Buletinele au fost tipărite greşit astfel încât numele consilierilor au fost amestecate cu cele ale candidaţilor la primărie.

„Am ajuns bătaia lor de joc de ne pun pe drumuri degeaba.Eu nu am mai pomenit aşa ceva decât în Romania.Mulți nici n-o să mai vină a doua oară la vot”, se plânge Nicu Mardare, un sătean venit degeaba la vot.

”Acest incident a fost raportat către BEC care a stabilit inițial suspendarea procesului de vot. În acest moment se încearcă retipărirea buletinelor de vot iar dacă acest proces se va putea realiza în timp util s-ar putea lua hotărârea ca scrutinul să poată fi reluat cu prelungirea orelor în care nu s-a putut vota. Există totuşi şi posibilitatea ca tot procesul electoral să fie anulat iar alegerile să fie programate duminica viitoare”, ne-a declarat preşedintele BEJ Buzău, judecătorul Aurel Puşcă.

buletine vernestiÎn cele din urmă buletinele de vot au fost retipăŕite şi preşedinții secțiilor de votare au deshis secțiile de la Verneşti. Noile buletine retipărite corect au fost predate secțiilor din Verneşti de Preşedintele BEJ Buzău.

„S-a primit o derogare de la BEC Bucureşti să descidem secțiiledin Verneşti deşi legea stiplulează că votul nu poate fi amânat mai mult de două ore.Sperăm să nu mai avem şi alte incidente în localtate iar procesul electoral să securgă normal.”ne-a declarat Preşedintele BEJ Buzău judecătorul Aurel Puşcă.

Votul a fost reluat la Verneşti într-un ritm alert, fiind înregistrată o prezenţă de 4% în primele 40 de minute de la redeschidrerea secţiilor. Un număr de 7.443 de locuitori ai comunei Verneşti sunt aşteptaţi să voteze în cursul acestei zile. Scrutinul a început cu o întârziere de patru ore.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.