luni, 26 februarie, 2024

VIDEO O bătrână din comuna Buda a dat pe mâna Poliției doi escroci. Vezi cum au vrut cei doi tineri să o păcălească pe femeie

VIDEO O bătrână din comuna Buda a dat pe mâna Poliției doi escroci. Vezi cum au vrut cei doi tineri să o păcălească pe femeie

Facebook
Twitter
Email

Marţi după amiază, o femeie, în vârstă de 76 de ani, din comuna Buda, a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat drept un cunoscut al său şi i-a cerut o sumă de bani, întrucât a fost implicat într-un accident de circulaţie. Femeia şi-a dat seama că e păcăleală şi a anunţat, printr-un vecin, Poliţia. Cei doi escroci au fost arestaţi la scurt timp. Unul dintre cei doi bucureşteni i-a spus la telefon femeii că are nevoie de 10.000 de lei şi că trebuie să predea banii unui avocat care va veni la locuinţa ei. Ulterior discuţiei telefonice, femeia şi-a dat seama că ar putea fi înşelată şi a anunţat un vecin cu privire la cele întâmplate. Acesta, la rândul său, a sunat la Poliţie.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti imediat după primirea sesizării, s-a realizat prinderea în flagrant a doi suspecţi, dintre care unul – în vârstă de 37 de ani, din Bucureşti – a fost depistat chiar în curtea locuinţei bătrânei, în faţa căreia se prezentase drept avocatul trimis de către cunoscutul acesteia.

Când a fost prins de poliţişti, suspectul îi cerea femeii suma de 2000 de lei. Al doilea suspect, un bucureştean în vârstă de 35 de ani, a fost depistat în apropierea locuinţei bătrânei, în autoturismul cu care venise pe raza comunei Buda împreună cu aşa-zisul avocat.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţişti, s-a stabilit că cei doi tineri sunt principalii suspecţi şi într-un alt caz de înşelăciune comisă cu acelaşi mod de operare în ziua de 6 august, în dauna unui bărbat în vârstă de 90 de ani, din comuna Balta Albă.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor doi suspecţi pentru înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, faţă de bucureşteanul în vârstă de 37 de ani fiind începută urmărirea penală şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale. 

Totodată, autoturismul cu care se deplasau suspecţii a fost indisponibilizat. 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.