joi, 29 februarie, 2024

Muncitorul peste care a căzut un mal de pământ, la Smeeni, era minor. Angajatorul lui va răspunde penal

Muncitorul peste care a căzut un mal de pământ, la Smeeni, era minor. Angajatorul lui va răspunde penal

Facebook
Twitter
Email

Muncitorul care a murit, sâmbătă, la Smeeni, în timp ce săpa la o fosă septică, avea doar 17 ani și era din comuna Merei, sat Dealul Viei. Lucra împreună cu doi prieteni, tot minori, atunci când a fost îngropat de viu. La un moment dat, un mal de pământ s-a prăbuşit peste cei trei, care lucrau în groapa adâncă de 5 metri.

Colegii victimei au reuşit să iasă singuri. În scurt timp, mai multe echipaje de pompieri şi un utilaj greu de la primărie au venit să dea la o parte pământul care-l acoperise pe adolescent. Abia după mai bine de două ore de eforturi disperate, echipele de salvare au reuşit să-l scoată, dar era fără viaţă. Procurorii şi inspectorii de muncă spun că minorul lucra la negru, fără echipament de protecţie, iar malurile gropii nu erau asigurate conform normelor legale.

Cel care i-a pus pe minori la muncă, deținător al unui PFA fără angajați, va fi amendat de ITM pentru muncă la negru şi va răspunde penal pentru moartea a tânărului de 17 ani. Dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, acesta riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.