miercuri, 21 februarie, 2024

Minune într-o comună din Buzău: asistaţii sociali muncesc pe rupte

Minune într-o comună din Buzău: asistaţii sociali muncesc pe rupte

Facebook
Twitter
Email

Într-o ţară unde autorităţile locale plătesc de multe ori servicii care ar putea fi prestate de asistaţii sociali, o comună din judeţul Buzău face excepţie de la regulă. Pentru a reduce cheltuielile  cu construcţia unei capele, autorităţile locale din comuna Brădeanu au hotărât de la începutul anului ca lucrările să fie realizate exclusiv de către beneficiarii venitului minim garantat care prestează şi orele de muncă în folosul comunităţii.

Sătenii din satul Smârdanu, comuna Brădeanu, vor avea până la sfârşitul anului o capelă nouă la biserica din localitate graţie unei investiţii ce va fi finalizată din fondurile proprii ale comunităţii. Potrivit autorităţilor locale lucrările s-au realizat cu  contribuţia a zeci de săteni, beneficiari ai legii venitului minim garantat. 

Edilul din comuna Brădeanu, Ştefan Nistor, spune că prin această metodă a reuşit să reducă substanţial cheltuielile. “Noi am alocat 70 de mii de lei cu cumpărarea materialelor de contrucţie şi teoretic ar fi trebuit să mai cheltuim încă pe-atât dacă am fi angajat lucrări de construcţie cu vreo firmă privată. Oamenii sunt mulţumiţi de ce-a ieşit şi speră ca luna viitoare cel târziu să finalizeze lucrările la această capelă”, ne-a declarat edilul localităţii.

În urma acestui demers primăria din Brădeanu a făcut o economie la bugetul local de 80 de mii de lei , bani care vor fi folosiţi pentru balastarea  a 16 uliţe din satele Brădeanu, Smârdanu şi Mitropolia.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.