joi, 18 aprilie, 2024

La Vâlcelele, primăria se câștigă cu flotanții. În ultimele zile au fost depuse 90 de cereri pentru vize de reședință temporară

La Vâlcelele, primăria se câștigă cu flotanții. În ultimele zile au fost depuse 90 de cereri pentru vize de reședință temporară

Facebook
Twitter
Email

Candidații pentru Primăria Vâlcelele au câte un as în mânecă, pentru duminică. Pentru primarul în funcție, atuul îl reprezintă un contingent de alegători mutați în ultimele zile cu viză de flotant. Culmea, și contracandidatul său se bazează tot pe un grup de alegători mutați temporar în sat. Deocamdată nimeni nu știe cum sunt împărțiți cei 90 de venetici.

În doar două săptămâni numărul cetățenilor cu drept de vot din comuna Vâlcelele a crescut de la 1240 la 1330, după ce 90 de persoane au solicitat vize de reședință. O parte dintre aceștia spun că sunt susținători ai primarului în funcție, Dumitru Spiță, în vreme ce restul spun că îl vor vota pe contracandidatul acestuia, Liviu Bărăgan.

Chiar și soția actualului primar și-a făcut mutație temporară în localitatea Vâlcelele, după ce la primul tur al alegerilor nu a putut vota pentru că este locuitor al municipiului Rîmnicu Sărat.

Dumitru Spiță susține că fenomenul i-a trezit suspiciuni și a depus o sesizare la poliție ca persoanele care au cerut vizele să fie verificate, indiferent dacă erau sau nu susținători de-ai lui. Până acum, din anchetă a rezultat că 11 dintre vize au fost obținute ilegal și în cauză a fost deschis dosar penal pentru fals, uz de fals și fals în declarații.

Urmează ca la finalul cercetărilor să se stabilească exact cum au reușit aceste persoane să obțină mutația. ”Sunt unii cu viză de flotant, cu domiciliul chiar și la Timișoara, care au cerut să fie înscriși în Registrul Electoral pentru a putea vota la noi în comună, ceea ce mi s-a părut dubios și am făcut plângere. Nu sunt mulți, dar pot face diferența la vot“, a precizat Dumitru Spiță.

Nici unul dintre cei doi candidați nu recunosc că i-ar fi influențat în vreun fel pe noii cetățeni ai comunei, dar fiecare speră ca aceștia să îi fie susținător la alegerile de duminică.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.