Invitație la petrecere, în acest weekend. Festivalul dedicat dovleacului durează trei zile și are loc la Poșta Câlnău

La Poșta Câlnău se fac pregătiri intense pentru sărbătoarea din acest weekend, dedicată dovleacului, pe care localnicii îl cultivă în cantități mari, într-o multitudine de soiuri. În cadrul festivalului etno-gastronomic „Zilele Dovleacului”, pasionații de gastronomie sunt invitați să deguste bunătăți preparate local.

„Astfel de evenimente au rolul de a promova Buzăul în rândul turiștilor, așa că vă invit și pe voi să vă anunțați prietenii și să luați parte la acest eveniment!”, a scris, pe pagina personală de Facebook, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Festivalul “Zilele Dovleacului” se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie. Organizatorii promit trei zile de voie bună și degustări cu produse dintre cele mai alese.

“Anul acesta ne-am hotărât să va oferim un festival un pic mai special, de care să va aduceţi aminte cu plăcere şi care să va bucure inimile şi papilele gustative cu produse delicioase din dovleac, pastramă de oaie, cârnaţi de Pleşcoi, babic, cârnaţi de casă, bulz de mămăligă, sarmale în dovleac, must proaspăt etc. De aceea, am invitat să participe oameni deosebiţi, producători autohtoni, artizani, artişti de muzică populară în speranţa că vomreusi să promovăm produsele 100% româneşti de calitate”, anunță organizatorii.

14257635_294129360955449_9145153638649618025_o

Pentru a demonstra ce minunăţii culinare se pot face din dovleci, organizatorii l-au invitat să gătească câteva bunătăţi pe maestrul bucătar Horia Vârlan.

Voia bună va fi asigurată de artiştii de muzică populară Constantin Enceanu, Nemuritorii, Nina Stamate, împreună cu Ansamblul Folcloric ”Plaiurile Mioriţei”, Mădălina Manolache, Atena Bratosin, Ion Popa, Filofteia Drăghici, Ion Băicuş, Alina Mihai, Nicoleta Buga, Teodora Bârsan, Nicolae Oprişan.

Vor mai fi organizate o expoziţie de animale domestice, jocuri şi ateliere de creaţie pentru copii şi multe alte surprize, promit organizatorii.

La ediția din acest an, vor participa la festivalul de la Poșta Câlnău oaspeți din Serbia şi Republica Moldova, organizatorii Festivalului Dovleacului din Kikinda ”Dani Ludaje” Serbia şi „Bostaniada” din Republica Moldova”.

Fii Reporter